ONTDEK JOUW TALENT

Welkom talent! Ontdek een nieuw talent of ontwikkel jouw talent door je in te schrijven voor een van de buitenschoolse activiteiten die Lyceum Kralingen aanbiedt. De activiteiten vinden plaats op verschillende dagen en tijden. Sommige tijden en dagen staan nog niet vast en worden gepland in overleg. Klik hieronder op de activiteiten voor meer informatie.

 

 

Doe je mee? 

Schrijf je in vóór 8 november voor een activiteit. Een inschrijving laat zien dat je geïnteresseerd bent; het betekent nog niet dat je verzekerd bent van een plekje. In de week van 8-12 november krijg je te horen aan welke activiteit je mag deelnemen. Schrijf je snel in, dan heb je de meeste kans op een plekje!

Bij Robotica maak je deel uit van een écht team! Elke week kom je met Team Roboticus bijeen en ben je bezig met het maken en optimaliseren van robots om zo ver mogelijk te komen in (landelijke!) competities. Doe mee en wordt een echte teamplayer! Robotica is een doorlopende activiteit waar je je het gehele jaar voor kunt inschrijven. 

Elke vrijdag van 14:30-16:00 uur

Bij de debatclub leer je debatteren. Dit is het zo overtuigend mogelijk leren verdedigen van een stelling. Bijvoorbeeld: “sociale media hebben een negatieve invloed op het zelfbeeld van jongeren”. Wat voor soort argumenten kun je inzetten? Wat zijn drogredenen? Wat is een stelling?  Argumenteren en presenteren zijn belangrijke vaardigheden waar je in je leven nog veel aan zal hebben. Aan de debatclub kun je gedurende het het hele schooljaar deelnemen. 

Maak jij muziek in je vrije tijd en doe je dat liever samen dan alleen? Dan is samen op school muziek maken misschien wel wat voor jou! In je eentje muziek maken is natuurlijk leuk, maar samen spelen is nog leuker. Of er een groep/bandjes gevormd kunnen worden is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Schrijf je in en zeg welk instrument je speelt (en/of zing je?). Geef aan of je een eigen instrument hebt en of je je instrument mee naar school nemen.

Lijkt het jou leuk om gitaar te leren spelen in je vrije tijd? Zowel beginners als gevorderde gitaristen kunnen zich inschrijven. Afhankelijk van je niveau leer je wat jij wilt over bijvoorbeeld gitaarakkoorden, soleren, zaken als stemmen en onderhoud van een gitaar. Schrijf je in en leer jouw favoriete nummer te spelen! Laat weten of je wel of niet een gitaar hebt thuis (je hoeft geen gitaar te hebben). 

Voor iedereen die van voetbal houdt! We spelen in teams en er is ruimte voor verschillende toernooien. Versterk je teamskills en houd je conditie op peil. Kom mee voetballen en ga voor de winst!

Leer boksen in 6 weken tijd! De boksclinic begint met een introductie en warming-up. Je leert verschillende bokshoudingen, voetenwerk en oefent met stoten. Maar de boksles gaat verder dan je houding, voeten en stoten. Je leert jezelf verdedigen en de verdedigingsstrategie van de tegenstander te herkennen. Verder doe je verschillende spellen en krachtoefeningen. Alles wat nodig is om te boksen. Welke aanval of verdediging zet jij in?

Tafeltennissen oftewel: pingpongen. Je hebt vast al de tennistafels op het schoolplein gezien. Het is een spel wat je samen speelt, maar hoe tel je de punten? Hoe sla je correct? En wanneer heb je eigenlijk gewonnen? Word een pro in zes weken! 

 

 

Elke donderdag van 15:45-17:00 uur

 

Schaken is weer helemaal in én ook nog eens goed voor je hersenen. Wil jij leren schaken? Schrijf je dan in! We gaan in zes weken spelregels, tactieken en openingszetten leren en vooral veel oefenen. We sluiten de activiteit af met een competitie op jouw niveau.

Schaken is weer helemaal in én ook nog eens goed voor je hersenen. Kan jij al schaken en zou je dit vaker willen doen? Schrijf je dan in! We gaan in zes weken vooral veel oefenen met tegenstanders en geven je de mogelijkheid je tactieken te verbeteren. Beginnend of gevorderd: je niveau maakt niet uit. We sluiten de activiteit af met een competitie op jouw niveau.

Lijkt het je leuk om op de vrijdagmiddag met een kleine groep te tekenen en schilderen? Of wil je werken aan een opdracht voor Art, CKV of een ander eigen creatief project? In vier weken tijd maak je een teken/schilder-project en leer je een idee omzetten in een plan van aanpak, krijg je feedback waar nodig en begeleiding wanneer je het moeilijk vindt.

In vier weken tijd zet je een idee om in een plan van aanpak en ga je aan de slag. Je krijgt hulp met het opstarten en uitwerken van je creatieve idee en je leert oplossingen zoeken in het programma Photoshop om je plan uit te werken. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd ben: op jouw eigen niveau maak je een mooi project en word je een échte photoshopper. 

Wil jij ook in verschillende stijlen letters kunnen tekenen? Leuke kaartjes met mooie letters kunnen maken? Doe dan mee met handletteren! Kaarten, schriften en notitieboekjes worden veel gezelliger met mooie letters. In zes weken leer je verschillende technieken, stijlen en krijg je veel tips. Je krijgt een schetsboek, fineliners en brushpennen waarmee je veel gaat oefenen. Eerst leer je de basis en vervolgens kijken we wat je leuk vindt! 

 

Elke vrijdag van 14:00-16:00 uur vijf weken lang 

Laden…